Hladká prehra SR 17 s Američanmi na World U17 Hockey Challenge

03.01.2013 Celý región

Drummondville 3. januára (TASR) - Na 21. ročníku World U17 Hockey Challenge v kanadskom Drummondville prehrali hokejisti Slovenska do 17 rokov vo svojom záverečnom zápase B-skupiny s reprezentáciou USA hladko 2:7. Vo štvrtok sa zverenci tréneri Jerguša Baču podľa informácie na oficiálnej stránke SZĽH rozlúčia s turnajom na ľade v Paláca Jeana Believaua vo Victoriaville o 13.30 h miestneho času (19.30 SEČ) stretnutím o 9. miesto s rovesníkmi západokanadského výberu.

sumár:

SR – USA 2:7 (1:4, 1:0, 0:3)
Góly: 6. Holešinský, 30. Haščič – 1. Milano (Turgeon), 10. Larkin (Fiegl), 11. Tuch (Milano, MacInnis), 18. MacInnis (Tuch, Hitchcock), 44. Hitchcock (MacInnis), 55. Collins (Fortunato, Hitchcock), 55. Milano.
Vylúčení 5:2 na 2 min
presilovky 0:2
oslabenia 0:0
strely na bránku: 12:43

Jerguš Bača, tréner SR 17 (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Rovnaký výsledok s rovnakým súperom, v novembri vo Švajčiarsku a teraz v Kanade. Jedinú podobnosť však mali tieto súboje s Američanmi iba v tom, že v oboch sme nezačali zápas optimálne a inkasovali štyri góly. Veľmi dobre zahrali dnes naši zverenci v druhej tretine, ktorú vyhrali 1:0 a mali dokonca obrovskú šancu priblížiť sa súperovi na rozdiel gólu. Gól však padol do našej bránky a namiesto 3:4 bolo 2:5. Od tohto stavu sme sa dostali po trvalý tlak. Naši hráči ho zvládali, ale nie všetky fázy rovnako kvalitne a rozbehnutý súper ešte dva razy skóroval. Keby sme dokázali pokračovať vo výkone zo strednej časti, mohli sme pomýšľať na lepší výsledok. Pravdupovediac, chlapci už mali toho dosť. Sme však radi, že môžeme vidieť reakcie zverencov na podobnú zápasovú záťaž. Príležitosť dostal opäť brankár Pajpach a nesklamal, keď zmaril viacero vyložených šancí súpera."
 

Vyberte región